Gårdagen

Morgon i stallet.
Mysig frukost i stallköket tillsammans med Maja.
Äntligen lite dagsljus så det gick fota =D




Maja & Kopa





Körtur med Zeb och Kopia som handhäst



Halkigt, blött, hårt underlag...ja, skum vinter är det, dock ganska skön
utetemp med si så där +3 grader!

Körtur i sakta lunk, Kopia gick bakom och ansåg att tempot var lite väl lågt :)

Bild från i somras


Fototriss-3

Sista gången för detta år!
Tur att tiden går fort för det är en roligt med Fototriss :)
Finalen till ära så är det också tävling sponsrad av Solresor & helt fel skulle det inte vara med en resa till Oman
Och drömma kan man ju alltid! =D

Min tolkning av tre, alla goda ting är tre!

Tre ungdomar på väg ut med hästarna

Tre små kissebäbisar

Tre skuggor



Det var allt för mig för denna gång & detta år!
Vi ses! =)

Fototriss-röd



Veckas fototriss har temat RÖD!

Denna vecka kan man även vinna priser från Coolstuff

Så var med, ett roligt sätt att utmana sitt tänk & sitt fotande :)












Lördag 3/12

Vaknade tidigt som vanligt, men skönt att bara få vara utan att
behöva iväg. Bakade filmjölkslimpa och sedan drog Maja & jag till stallet. Blev lite fotograferande på Maja+Kopia & Alva+Zeb innan de for ut och red/körde.

KOPIA




ZEB




OCH HÄR BÄR DET IVÄG PÅ BUS!

Fototriss-mysigt

Slänger in en fototriss lite sent!


Temat är mysigt...













Så här blev denna veckas tolkning :)

Banankaka!

Är godare än det låter :D

Istället för att åka i matinsamligen blev idag fyra övermogna bananer till två banankakor!
Minskade socker mängden med 1/2 dl/kaka och blev minst lika gott...








Tid: 1 timme och 15 min varav 1 timme i ugnen
1 banankaka

Ingredienser:

Gör så här:

Smörj och bröa en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1 ½ liter.

Du kan använda elvisp genom hela receptet så går det fort!

Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ihop matfett och socker.

Tillsätt äggen ett i taget och vispa till en jämn smet.

Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel.

Rör ihop med det andra till en jämn smet.

Blanda ihop vatten och snabbkaffepulver. Mosa bananerna ordentligt.

Tillsätt alltsammans till smeten och rör till en jämn smet.

Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 1 timma.

Låt banankakan svalna några minuter innan du stjälper upp den på ett fat. Låt svalna under sockerkaksformen.

Förvara sedan i plastpåse eller frys in, såvida du inte äter upp den direkt!

servera Serveringstips:

Pudra med florsocker.

glödlampa Tips:

Allra godast blir banankakan med mogna bananer, där skalet blivit brunt.

GI GI Tips:

Använd fullkornsvetemjöl eller dinkelmjöl istället för vanligt vetemjöl. Ta farinsocker och/eller råsocker eller en blandning av dessa sockersorter istället för allt (eller en del av) strösockret. Ett förslag är att ta 1 dl av strösocker, 1 dl råsocker och 1 dl farinsocker. Dock kommer GI fortfarande vara högt även med dessa förändringar.

byt ut Variationstips:

Om du inte har bikarbonat hemma kan du istället ta enbart bakpulver. Ta då totalt 2,5 tsk bakpulver. Man kan också byta ut 1 dl av strösockret mot brun farin. Ett annat tips är att byta ut ingefära och kanel mot nystötta kardemummakärnor, tillsätta hackade valnötter och "bröa" formen med kokosflingor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Banankakan går bra att frysa. Ett tips är att frysa den i halvor eller i bitar ifall man inte vill tina upp hela på en gång. Hållbarhet ca 3-6 månader i frysen. I rumstemperatur håller sig banankakan ca 1 vecka, i kylskåp lite längre. Tänk på att förvara den lufttätt, i en plastpåse så att den inte torkar.

Så här blev resultatet!







Höst...men var är vintern?

Ute regnar det, är mörkt och allmänt deprimerande. Det minimala snötäcke som kom i helgen försvann snabbt. Nu vill till och med JAG att det ska komma lite snö!



RSS 2.0