Nytt år, nya möjligheter!

Nytt år & man kan starta om på nytt!

En sak jag insett, lugnt kommer det aldrig bli för mig...så lika bra att acceptera livet som det är i stället för att sträva efter något som inte kommer att ske :)

Nu iväg för sista arbetspasset detta år!

Gott Nytt 2014!!!!

 


Man har alltid ett val!

Ramlade över detta på en hemsida och som kallades Dagens inspiration där!
Är bara tvungen lägga ut det här för det är precis så som jag tänker. Verkligen hatar då folk säger- Jag hade inget val! Eller ännu värre de som säger - Du gav mig inget val!
Har man visst det!
Alltid!
Och om man inte väljer, så är det ett val!
Glöm aldrig det!

 

4:e gången gillt


Ja, då blir det en sista 4:e sväng till stan för att hämta dottern :) 
Ska ta å rasta hundarna innan dess så jag kan dyka i säng direkt jag kommer hem.

Sov gott! :)
 
 


Bubblan som sprack

Jobbat klart för idag!
Bara en dag kvar innan jag får helg. Ska bli skönt med några dagars ledigt plus lite bus med "brudarna" i morrn. Ibland behöver man få komma i från lite...Smått sliten så tänker försöka mig på en liten power nap snart. 05.20 ringde klockan & natten har bjudit på allt annat än en god natt.

Har levt i en bubbla!
Bubblan sprack & det är dax att vakna upp & inse ett & annat...för några år sedan hade jag acceperat och var nöjd med mitt beslut att vara själv, sökte inte på något sett nån ny. Var de som sa att jag var knäpp som sa & kände så...var nog inte så knäppt tänkt av mig inser jag nu. Blir ju knappast bättre av att vilja ha någon som inte vill samma sak! Att varit två & nu stå ensammen igen! Att trott på något som inte blir av!
Det finns ju en mening med allt som sker, frågan är vad det är...men det lär visa sig med tiden!

 Sånt är livet, hjärta & smärta!


Nån som har en ballong över?! :)

 
  
 
 
 
 
 
 
 

Julen 2013

Julaftonen blev fin!
Barnen var här & det förgyllde min dag. Som vanligt numera, lugnt & mysigt med god mat, tända ljus & lite julklappar. Tänk vad bra att barnen sagt hur de vill att julen ska vara, istället för att anpassa sig & må dåligt...

Lyckades även denna jul med en "blunder"! För några år sedan så skulle jag skära upp den gravade laxen & upptäckte då att jag köpt rå lax. I år skulle jag griljera julskinkan på julaftonens morgon & ser då att jag köpt okokt julskinka. Skratta eller gråta? Valde att skratta! For på Maxi & det fanns skinka att köpa. Får nog skaffa nya glasögon snart ;)

Julen är den högtid som verkligen triggar igång min tankeversamhet då det gäller de man saknar. Är nog så att all saknad som jag känner under året får sin kulmen då. Saknaden brukar kretsa mest kring de som dött, men denna jul har också kantats av saknad efter de som fortfarande lever...man har ett liv & att det ska behöva vara så mycket smärta, märkligt det där, men känner man inte smärtan så är det ju svårt känna lyckan också. Livet är så kort & man ska ta tillvara på det, inte kasta bort det på det som inte tillför något positivt. Ibland inser man inte vad man har förrn man förlorat det. 

Har uppenbarligen ett stort behov att skriva av mig just nu. Bästa sättet att bearbeta :)


Man saknar inte kon förrän båset är tomt!

 


Jobb

Jobbnatt nr.5
Lite less så ska bli skönt med en ledig dag i morgon.
Återhämtning står på schemat!
Behöver omprioritera var jag ska lägga min energi, får nu se hur det går :)

God Jul!

                               


God Jul!

Julaftonen är här!
Lugn soff-frukost efter jobbnatt. Nu ska jag sova lite för att senare samla "flocken" för lite julmat & julklappar som ska delas ut.
 
 
 
 
 
 
 

Acceptera...

...är en av de svåraste sakerna för mig!
Dax att ta mig själv i örat & inse att jag ingenting mer kan göra åt vissa saker!
Ett till favoritcitat:


 
Tjatar på med mina citat & ordspråk. Tycker ord är viktigt, för de beskriver vad man känner, visar vem man är och kan få en att utvecklas som människa.
Ord kan också såra!
Man ska tänka på vad man säger, för de kan sätta djupa spår hos en annan människa. Man ska inte säga saker som man inte menar, kan man inte stå för det man säger så kan man enligt mig vara tyst!

Avsaknad av ord kan också såra, för då skapas en känsla av att det verkar som att man inte bryr sig. Tex. ibland vet man innan man frågar att svaret blir nej. Tycker att man ska ställa frågan för det...man kanske har fel och får ett ja :)

Lugnet före stormen

Idag har det varit en bra dag, lugn & skön. Matlagning inför julaftonen, tvätt & en härlig hundprommis.I morrn är det slutspurt inför julafton. Börjar med utsläpp av hästar sen blir det armbåga sig fram för att köpa sista julklapparna & mat.

Julen är verkligen en högtid med blandade känslor. Många får ångest och vill inte fira jul av olika anledningar, men skulle man inte göra det så skulle det väl också skapa ångest. Svårt att vara nöjd...
Sedan har vi det med alla som inte finns kvar hos oss. De är ju för många av oss mer närvarande i tanken vid högtider & gör oss påminda om hur mycket vi saknar dem.

För några år sedan började barnen signalera att de blev stressade då det var mycket folk. Numera firar vi i liten skala, barnen och jag.

Alla är vi olika & tur är det! :)Fel, fel, fel...

...känns som att allt jag gör blir fel!
Är det inte tidsbrist, så är det förhållanden som kraschar eller tekniska saker som jävlas!

Är på riktigt dåligt humör då telefonen la av i går kväll igen & jag har jobbat natt!
Blir orolig då ingen kan nå mig i fall nått skulle hända & så är det tråkigt då det inte går spela. Finns inte så mycket göra då man jobbar natt ifall det är lugnt.

Fick mig ju naturligtvis också att börja fundera...då jag inte kunde skingra tankarna med typ Wordfeud.
Kom fram till att det måste vara jag som gör nått fel i det mesta jag pysslar med. Låter kanske smått negativt, men det är ju så att den enda man kan förändra är ju en själv! 


Hur mycket jag än försöker fixa & trixa med tiden så räcker den inte till!
Hur mycket jag än tänker & försöker göra rätt i förhållanden (alla) så blir det fel!
Hur mycket jag än försöker köpa rätt saker så håller de aldrig!

Bättre komma till insikt & försöka göra något åt det!

Nu har jag gnällt av mig & ska försöka sova så jag får nått gjort senare :)

 
 
 
 
 

Julkaos

En sista sväng att köra saker för den här gången, sen blir det att försöka få nån ordning i kartonghögen som växt sista dagarna. Fortsättning följer efter jul/nyårsledigheten!
Måste försöka styra upp julen också som i dagsläget känns ett stort kaos!
Typiskt att det ska hopa sig just då det är jul, man har ju nog mycket göra då...

Få ta det för vad det är & göra så gott jag kan.

Julen kommer ju vare sig jag vill eller inte! :)


 
 
 
 

Upp & ner

Varit ledig sen i fredags och väckarklockan har väckt mig alla dagar utom idag...då vaknar jag halv 5. Något självförvållat då jag la mig tidigt i går. Har jobbigt "måste" på listan idag, men hoppas sen att få lite lugn & ro för återhämtning...

Träffade en god vän i går som jag inte träffar så ofta, men då vi ses så känns det som igår. Är väl det som är riktig vänskap att man kan ta upp det där man slutade. Man ska ju fylla livet med bra saker & vänskap är ju en. Gav en portion energi :)

Julen närmar sig med stormsteg & finns massor kvar att göra. Julångest i massor tyvärr. Får försöka göra det bästa av situationen och utesluta vissa saker till julbordet som var tänkt skulle göras. Inte värt köra slut på mig helt...trist att åter igen stå själv med allt, är ju betydligt roligare att göra det tillsammans med nån.

Blodbrist gör ju inte heller direkt att energin flödar. Fick det bekräftat på nattundersökningen via jobbet i veckan. Det låg så lågt att de tog tre prov för att se att det verkligen stämde. Köpt tabletter från hälsokostaffären och försöker äta det jag vet är bra för att få upp värdet. Vill helst bara lägga mig på soffan & dra täcket över mig, men det går ju inte. Försöker tänka klokt, men är svårt då man har "måsten" och kanske är det lika bra, för stannar jag upp helt lär jag väl bara ligga å fundera...så finns nått bra med det också! :) 
  

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

...men jag hoppas det blir bra nångång!
 
Haft en natt med ordentliga mardrömmar och som det ofta är så är döden inblandad! Vaknar med en olustig känsla av att inte riktigt veta vad som är sant eller inte. Sägs ju och det tror jag också på, att man bearbetar mycket i drömmen. Tror man kan utläsa ett och annat om en själv där om man funderar lite :)
 
 
 
 
 
 

kloka ord

ATT TA RISKER

Att skratta är att riskera att verka dum.

Att sträcka sig efter en annan människa är att
exponera sitt sanna jag.

Att presentera sina idéer, sina drömmar för andra är att
riskera att förlora dem.

Att älska är att riskera att inte bli älskad tillbaka.

Att leva är att riskera att dö.

Att hoppas är att riskera förtvivlan.

Att försöka är att riskera misslyckas.

Men, risker måste tas
eftersom den största faran med livet är att
inte riskera någonting.
Den människa som inte riskerar någonting,
har ingenting,
är ingenting,
gör ingenting.
Hon kanske undviker lidande och sorg,
men kan helt enkelt inte växa, älska . . . Leva!
Genom att vara kedjad vid sina attityder
blir hon slav och förlorar friheten.

Bara den människa som tar risker är Fri.

- T.S. Eliot 
 
 
 
 
 
 
 
 
-

Orolig natt

Sovit dåligt pga kattrace & då satte tankeverksamheten i gång vilket inte gjorde det lättare att sova. Tur jag är ledig!
Eller ledig & ledig, proppat med saker som måste fixas, men inget jobb i alla fall :)

Legat & funderat på det där på avslut, sätta punkt, gå vidare etc. Det är många saker i livet som gör att man måste inse att nu är det slut...kan ju vara att man väljer en ny väg att gå, ett nytt jobb, man kanske väljer bort människor som suger energi från en, man gör slut med sin partner, flyttar till en ny stad pga att man inte tycker det fungerar...

Vissa gör det lättare än andra. Själv har jag svårt att ge upp och inse att det inte går lösa ett problem. Har nån djupt rotad känsla i mig att jag vill ge allt och verkligen försöka, för att inte behöva känna att jag inte gjort det jag kan! Vill inte behöva känna att jag kastat bort något som kunde blivit bra om jag försökt...för relationer & livet i sig innebär ju knappast att man kan luta sig tillbaka och känna att allt bara är toppen hela tiden....sen då det är det, ska man njuta av varje minut, för livet är verkligen upp och ner.


Funderat på varför det är enklare för vissa. Är det för att de inte brys sig, att de enbart tänker på sig själva eller kanske är de rädda för sina egna känslor...tror nog mest på det sista, det är för jobbigt att gå in i sig själv, kanske finns det en rädsla för vad man kan hitta och då är det enklare att vända problemen ryggen. Jag vet att det är jobbigt, men om man "fegar" kastar man också bort möjligheten att bli lycklig.
Alla är vi olika & tur är det! :)

Finns en anledning att jag nyligen köpt denna skylt
 
  

 

Helgen

Helgens känslostormar har innefattat glädje, stolthet, oro, besvikelse, ledsamhet, rädsla...men det är väl så, att mellan glädje & sorg är det inte långt! Det gäller att passa på de stunder livet bjuder på nått gott, för av nån anledning så kantas det av mer svårigheter...och man vet aldrig när saker och ting förändras och man förlorar det som betyder något!

Var med om nått läskigt, tappade hjulet på transporten med ponnyn i. Blev riktigt rädd, men det gick bra & vi lastade ur Kopia på vägen, sadlade & så fick Maja rida sista biten till Gummark där kursen var. Det positiva i det hela var att ponnyn var cool lugn, inte minsta tendens till stress. Verkligen skönt! Blir säkerhetskontroll varje gång vi ska iväg hädanefter, för kunde gått illa så vi har fått oss en tankeställare som heter duga!
  
 

Ledig

Tagit helg efter tre jobbnätter. Bestämde mig lite snabbt för att kolla upp möjlighten att vara ledig några dagar och det löste sig utan problem. Har ju ett gäng betalda semesterdagar att ta ut och det är väl sånna gånger då de verkligen behövs, som man ska använda dem. Är ganska slutkörd i kropp & knopp!

Lägenheten har tapetseras så allt har varit upp och nervänt. Möbler huller om buler och saker staplade på varann. Julförberedelserna har verkligen blivit lidande, sen har jag alltid julångest som har funnit sen min mamma dog. Det är några år jag haft det problemet, i hela 25 år...Så för första gången på mycket länge bestämde jag mig för att tänka lite på mig själv :)

Idag säger väderprognosen sol och Maja kan åka till stallet då det är ljust för en gång skull. Brukar aldrig stämma med våra ledigheter, men i dag ska Kopia fotas! Julfotografering med Kopia i tomteluva har som blivit en tradition.Kopia julen 2012
 

En ny dag

Idag är det en ny dag. Har sovit 11 timmar och känner mig som en ny människa. För lite sömn i kombination med livets påfrestningar gör verkligen att man blir helt slut i kropp & knopp.


               Sova är många gånger den bästa medicinen med minimala biverkningar! :)                                              


                                            
 

Vem bryr sig?!

Om nån inte visar att den bryr sig om i ord och handling...betyder man då något för den personen?
Ja, kanske lite, men inte tillräckligt I mina ögon!
 
När livet svajar, är väl då man ska kunna luta sig mot varann...är väl det som är kärlek! Alla är vi ju olika, så bäst omge sig med de som tillför något. Alla relationer, kärleks, vän, barnen... kan inte bara komma från ett håll för att leva vidare! 
 
Ge & ta!
 
 
 
 

RSS 2.0