I eget sällskap

Att vara själv...vissa tycker att det är jobbigt, vissa att det är skönt. Jag tillhör den senare skaran. Inte för att jag vill vara ensammen hela tiden, men ibland! Man kan känna sig lika ensammen i sällskap med andra. Tror det är bra att trivas i sitt eget sällskap, att man då har nån inre trygghet som gör att man inte alltid behöver luta sig mot någon annan.
Samma sak då man är i ett förhållande, att man ska kunna göra saker själv och inte sitta i hop i allt. Betyder ju inte att man har det dåligt, utan mer att man unnar den andra att ha roligt på egen hand. Sen ska man ju inte glömma bort ha skoj tillsammans :)

Nu ska jag sluta svamla & njuta av kvällen...i gott sällskap av mig själv! :)
 

 
 
 

Nya regler

Har alltid varit en nörd av ord och citat!
Numera finns det ju en uppsjö av inspiration på nätet och olika posters att köpa. Kunde till slut bestämma mig för en som också fått en ram :)
Just denna får mig att tänka att raden med- Ta aldrig något för givet, är den tyngsta och syftar sedan till att du ska följa de övriga reglerna. Man vet aldrig vad morgondagen bjuder på, så gäller att ta vara på den tid man har och vårda det som betyder något!

Finns så många kloka citat som man kan hitta en mening i...

 

1 år...

Det har gått ett år sedan en av mitt livs värsta dagar!

Att få besked om att någon man tagit till sig i sitt hjärta avlidit plötsligt det gör ont. Att han sedan bara blev 21 år
gör det inte lättare. Går igenom händelseförloppet om och om igen i huvudet. Det känns som igår, men samtidigt som en evighet sedan. Så mycket har hunnit hända under det här året. Känns som före och efter. Ingenting är sig likt och kan inte låta bli att anklaga mig själv att jag inte kunde göra mer.

Jag är arg på systemet och de sociala myndigheterna. Har på nära håll sett två personer behandlas helt olika. En går med stora steg framåt i livet och en är död! Den som egentligen behövde mest hjälp fick minst. Livet är inte rättvist!  
 
 
 

Helg!

Nu har jag helg!
Sååå skönt att få vara ledig. Man uppskattar det mer då man jobbar. Just denna helg känns verkligen behövlig. Denna vecka varit en känslomässig berg & dalbana då äldsta barnens pappa drabbats av sjukdom. Man vill stötta och hjälpa och lindra barnens smärta, men det går inte skydda dem från livets prövningar. Vissa saker måste livet lära en...Av alla "käftsmällar" min familj fått så kan vi start titulera oss som proffs i sorg & livskriser! Men min tro är att för varje händelse som sker, går man starkare vidare mot nästa...

Jobbat natt i veckan och blir då vimsigare än vanligt, så hoppas att helgen kan bota min förvirring! :)
Önskar alla en trevlig helg! 
 
 


Det rullar på

Försöker beta av min "to do" lista! Av nån anledning blir den inte kortare då det tillkommer nya saker hela tiden. Gör lite då & då för att inte köra slut på mig själv. Behöver återhämtningen också, att bara få vara! Njuta av livet! Brukar tänka, när jag är klar så ska jag bara ta det lugnt, men bara inse att man blir aldrig klar!

Vintern innebär också mer värk och med det följer tröttheten hand i hand. Jobb heltid tar också energi. Stor skillnad från att mest jobbat halvtid. För mig krävs det planering för att inte det stora kaoset ska bryta ut. Hatar att inte ha kontroll och att glömma saker för att det är för mycket. Antar att mina närmaste tycker jag är lite jobbig då jag vill veta och ha koll på vad som händer. Har väl kommit till den insikten att jag mår bäst så.

Jobbar stenhårt på att försöka släppa vissa saker. Hade ett samtal igår med en person som undrade hur jag orkade med  (behöver inte nämna vad här). Insåg på nått vis att det som jag genomlevt tidigare och som verkligen körde slut på mig psykiskt & fysiskt lärt mig att koppla bort för att återhämta mig, inte för att jag inte bryr mig. En fin dag, kameran, naturen och djuren. Det är som balsam för själen.
 Ibland måste hjärnan få vila!

Att acceptera har under hela mitt liv varit bland det svåraste!
Men börjar vara en bit på väg, det är inte lika svårt längre. Ibland måste man bara släppa taget och inse att det inte går göra något åt!
 
 

Liv & död

Livet är ju en resa som inte alltid är lätt och absolut inte rättvis!
Tycker att det många gånger är vissa personer/familjer som drabbas hårdare av svåra händelser och förluster än andra. Kanske finns det någon anledning till det...För mig får det sällan vara lugnt innan nästa prövning slår till!

När det gäller djuren ska man besluta när det är dax för dem att vandra vidare. Känns många gånger som en segdragen ångestklump i magen under en lång tid. När är tiden inne? Än en gång har Moa drabbats av ett diskbråck, denna gång i nacken. Det är vad veterinären tror, vet inte säkert. I morgon är det återbesök och känns som att vi då kan få domen. Hon har dock repat sig otroligt bra senaste dagarna, men hon ska inte behöva lida! Kommer att lyssna till veterinärens råd!

Liv & död!

Har erfarenhet av liv efter död! 2 personer som betytt massor för mig, men som jag inte haft blodsband till har dött plötsligt...man tror att man känner någon, men då sorg och smärta slår till så förändras man. Tror att man är olika rustade och att de som släpper in andra i sin sorg är de med störst hjärta. Sådana situationer visar vem man är. När livet rullar på är det lätt spela med i spelet, men då allt rasar och man står där och måste blotta sitt inre...ja,
det är den personen man är!
 
Moa & Lucky hösten 2013

RSS 2.0