Vimsar bara runt...

Vimsar runt & gör en massa "blunders" hela tiden! Glömmer saker och glömmer göra det jag ska.
Så lita INTE på mig just nu!
Blir så fruktansvärt less på mig själv, men bara göra ett försök att reda upp saker & ting+fortsätta försöka hitta det där systemet...

Är mycket det där med att räcka till, tiden går så fort & nu då jag jobbar heltid är det rätt så maxat. Behöver egentligen ganska mycket lugn och ro och att få vara själv och bara vara...men hinner inte just nu. Är nog det som gör att hjärnan är ett kaos och försöker tala om för mig att varva ner.

Inte lätt kombinera allt, man ska vara mamma, partner, jobba, fixa allt med hem, räkningar, bil, hästen och där mellan klämma in lite egen tid...krävs planering. Skulle vara sjukt skönt att slippa vara själv med allt, men är ju ett val jag gjort så är så det är.

Undrar bara ibland hur jag ska orka...har inte ens bytt till vinterdäck på släp+transport och det ligger som ett ok på mina axlar. Hatar det verkligen som pesten! Många "borden" i lägenheten, men är ju knapp där...
Skulle behöva fatta beslut & sålla bland sånt som är jobbigt, men vet inte hur. Har beslutsångest och vet inte vad jag ska göra riktigt. 
TID...är väl det jag måste ge det, men är verkligen en grej jag måste jobba med. Vill lösa saker på studs, men det går ju sällan. Tiden går ju så fort, i morgon är det februari och snart är sommaren här...

Ja, får ju inte mycket gjort då jag sitter här!
Tillbaka till köttsoppe-koket :) 
 Efterlängtad ledig dag

Behöver verkligen denna dag, även om jag varit ledig i helgen. Konstigt det där, ibland går det jobba betydligt mer utan att längta efter ledighet, men ibland är man bara sååå less.
Är väl som med resten av livet, upp & ner!

Hade en sån där skitjobbig dag på jobbet i går & i huvudet dök det upp massor med anledningar att skippa den inplanerade yogan med L. Är ju så att det är just då man behöver det som bäst + att det är en fördel att man går dit med någon. Blir lite svårare att backa ur.
Tack L! :)
Det var riktigt härligt.
Är lite ringrostig, men blir nog bättre då minnet blir lite uppfriskat om hur alla positioner är.
Har bara lite ont i händerna idag, inter direkt vanligaste stället att ha träningsvärk på. Har nog spännt mig.

Man har ju en portion med egenskaper som irriterar, stressar och förstör humöret, både på en själv och andra i ens närhet.
För mig handlar det om att jag lägger bort saker och har ingen koll på var de finns sedan. 
För nått tag sen hade jag borta mobilladdaren, höll i telefonen och sprang runt och letade, hittade laddaren, men då hade jag slarvat bort telefonen.
Tur M var hemma och kunde ringa den så jag hittade den.
Måste hitta ett system!

Är som onödig stress
Till en början ska jag försöka göra slut med "plastpåsen"!
Har alltid ett gäng påsar packade med jobbsaker mm.  Det blir dagen to do-sak, ta tag i påskaoset.

Men före det- utsläpp av hästar! :)


Kopa & M
Från senaste fototillfället 27/1-14
 

Idag-måndag

Vad händer idag då?

Utsläpp av hästar
Mys i stallet & förhoppningsvis lite fotande
Hem & duscha
Jobb till 21

Alltså en helt vanlig dag! :)


Kopia vintern 2013
 

- 5 grader & lagom mycket snö, så idag ska jag inte klaga på
vädret utan bara njuta & ha det bra! 
 


Gizmo-mitt "barn-barn"

Fick denna bild skickad av äldsta dottern.
Det är hennes hund Gizmo som vi får vara hundvakt åt då och då.
Han är verkligen speciell!
Här har han hittat sig en mysig sovplats.
Hur söt kan man vara? <3
 
Djur kan verkligen få en att le, hur än dåligt humöret är :D
 Stay strong

 
 
Jobb natt 4

Nu börjar jag komma in i nattjobb-trallen, då är det dax kliva av & gå dagtid igen. 
Har lite jobbångest för schemat är knäppt på så vis att jag kliver av tisdag morgon och börjar klockan 7 onsdag morgon, sen jobbar jag tre dagar 7-15. Hinner aldrig riktigt komma tillbaka till dygnsrytmen, innan det är dax för jobb igen. Är flera som inte är nöjd med den lösningen, så kan nog bli en förändring så småningom.
Inre styrka är svårare att bygga upp än yttre styrka!
Genom att använda den inre kraften kommer man längre. Att fysiskt försöka få någon att göra något kan nog vara enklare om man innehar en portion muskelstyrka, men om man i stället använder sig av sin förmåga att läsa av just den människan och agera därefter, så blir vinsten större för båda parter.

Vad är det som gör att vissa människor söker sig till yrken där de får trycka ner andra människor?
Har med egna ögon sett vakter som med sitt sätt att agera förvärrat situationen kraftigt. I stället för att visa respekt, så går de ut med en provocerande attityd och tar även till våld för att lösa situationer som skulle kunna lösas på ett betydligt bättre sätt om de hade kunskapen.
Tycker att det är mycket märkligt att de inte utbildas att lösa konflikter utan våld.
Sägs ju att våld föder våld! 
Varför förvärra i stället för att förbättra?!

Riktigt irriterad över detta!
Har för inte allt för länge sedan bevittnat en händelse som hanterades helt galet, den skulle slutat bättre om samhället hade nog förstånd att utbilda de som anställs för att jobba med människor.

Nä, bäst sluta sitta & jaga upp mig över sånt jag inte kan förändra!


Vad vore livet utan Ikea-påsar?
Väldigt tråkigt enligt Moa!
 
.
 

Mattips-fisklasagne

 
 

Idag gjorde jag fisklasagne till middag.
Fått klagomål att vi ätit för mycket kött senaste tiden. Jag brukar göra dubbel sats eftersom vi aldrig kan få för många matlådor. Eftersom jag jobbar som jag gör så är det perfekt att det finns lagad mat att värma+att jag kan ta med på jobbet.
Sedan brukar det gärna tas emot nån matlåda av de utflugna ungarna ;)

400 gram fryst torsk, sej eller liknade fiskblock
2 gula lökar
1 burk krossade tomater
1 msk chilisås
1 st fiskbuljongtärning
1 pkt lasagneplattor
salt & peppar
 
Ostsås:
2 dl creme fraich eller turkisk yoghurt
1 dl grädde
1 dl riven ost
 
Gör så här:
Fräs hackad lök och bitar av fisken. Tillsätt tomater, chilisås, buljongtärning och kryddor.
 Låt sjuda ca 10 minuters och smaka av.
Smält osten i grädden och rör i creme fraiche.
 Bottna en smord form med lasagneplattor och tomatfisksås.Varva plattor & sås.
Täck med ostsåsen.
Ibland har jag även riven ost över.
 
Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

 


 


Kyligt värre!

Jobbnatt nr.3

Behöver jag säga att jag håller på att frysa ihjäl! - 27 grader då jag slutade i morse & det var med dåligt samvete jag startade bilen som står utan motorvärmare då jag jobbar. Lika kall blir denna natt och bara hoppas att bilen behagar starta i morgon bitti.
For och sov hos P. Hundarna hade skött sig och sov gladeligen vidare även fast jag kom, ville inte ens ut. Sådan matte, sådan hund! ;) Hoppar på tre ben i kylan, så behöver inte ha dåligt samvete för att det inte blir annat än snabbrastning!


Våra fina "tanter"- bild från februari 2013
 
Djur har alltid betytt mycket för mig. Från det att jag var liten så har intresset funnits där. Det tar mycket tid & kostar en massa pengar, men det ger så mycket tillbaka. Har svårt att kunna tänka mig ett liv utan djur! Skulle gärna utöka flocken om jag fick möjlighet. Får se hur framtiden blir & var allt landar...

Bevisat är ju att djur har en förmåga att trösta och läka människor som har det svårt. Vår familj har drabbats av mer än en "käftsmäll" och varje gång så har djuren varit till obeskrivligt stor hjälp. 
De tröstar utan ord & de ser till att man inte isolerar sig. Att stanna kvar under täcket på soffan då man har djur går ju inte i all evighet.

Det värsta är dock att förlora dem, att behöva ta de där jobbiga besluten att det är dax för dem att vandra vidare...men med tanke på allt de ger oss under sin livstid, så är det verkligen det minsta man kan göra för dem, att låta dem slippa lida!
Många gånger har jag sagt, aldrig mer, inga mer djur för det är så jobbigt då de dör, men döden är ju en del av livet och för var gång man går igenom en sorg så lär man sig mycket inför nästa gång man drabbas av sorg...för den återkommer, antingen en människa som står en nära eller ett djur.
Sorgen är lika!
I alla fall om man är sån att man ser sina fyrfotade vänner som familjemedlemmar. 

På det kan jag skriva under, de ingår till fullo i min flock! :)Boris-nyaste tillskottet i flocken
 
 
 

En bra dag

Jobbnatt nr.2

Åkte direkt till stallet då jag slutade. Mötte upp Maja & vi släppte ut hästarna. Kopia fick äta sin frukost ute medans vi fixade stallsysslorna. Följde med Maja ut då hon red och fotade lite. Kallt var det, hela -19 grader, men det var det värt! Sen åkte vi hem och sov båda två :)
Hämtade sonen som kom på middag & sen åkte vi till P och lämnade hundarna, då han ska vara hundvakt för yngsta snorkråkan ska ut på partaj.


Före ridpasset
 
Under ridpasset
 
 
Efter ridpasset
 Lite småslemmig i skägget ;)


Att vara i stallet och fota lite är verkligen något som tillför mycket positivt.Tycker det är avkopplande att mocka och fylla höpåsar och att sen få fota ett av mina favoritmotiv gör ju inte det sämre, är väl det som kallas återhämtning! Även om jag åkte direkt dit efter jobbnatt så var det inte för fem öre jobbigt. Ett tydligt tecken på att då man gör bra och roliga saker så tillförs energi, men då man tragglar på i gamla hjulspår och är uttråkad, så suger det kraften ur en! 


 


 
 Självinsikt

Jobbnatt nummer 1

Jobbar 21-07 & sen i väg till stallet för utsläpp av kusebusar.
Efter det hem och sova för att orka med nått annat också innan jobbnatt 2.


Att veta vem man är, vilka goda och dåliga sidor man har, det är inte lätt.
Lätt är det att lura sig själv och tro att man besitter vissa egenskaper, man har en bild framför sig att andra ser på en på ett visst sätt.
Vissa tror att de är bättre än vad de är och vissa går med en känsla av att vara totalt misslyckade, ofta är det ju också så att det i verkligheten är tvärt om.
Många runt omkring mig ser inte sina goda egenskaper, sin styrka och vilken glädje de sprider till andra...det är ju rätt bortkastat!
 Lika bortkastat är det att tro sig själv vara helt genomgod, medan man sedan hugger folk i ryggen och inte förstår varför reaktionerna blir negativa!

Alla är vi både bra & dåliga!

Att lära känna sig själv borde vara prio 1! :)

Det jag skulle komma till som jag tycker är häftigt, är det där med barnens ärlighet, iaf mina barns. Kanske är det meningen att de ska plocka ner en på jorden, så man inte svävar iväg och tror att man är nått som man inte är. Älskar då de kommer med sina klockrena kommentarer om mig, inte alltid bäst för egot, men är så oändligt glad över att vi har den relationen, att de spontant kan säga det som de tycker.
Sen då jag skrattar och tycker de är roliga, så påstår de att jag har dålig humor.

Jäkla ungar! <3


 


Jobb, jobb, jobb...

Det är verkligen nått det här med att jobba helg!
Kommer att ha jobbat 55, 5 timmar denna vecka innan helgen är slut. Lite trist är det att jobba då typ alla är lediga, men man får ju vara glad att man har ett jobb & nån ska ju jobba på helgen också.
Hoppas jag vänjer mig nån gång!
Krävs ju en del planering för att få ihop allt & vill jag göra något så måste jag passa på då tid finns. Oftast så händer ju allt kul då jag jobbar, men är ett val jag gjort! :)


Att jag tänker för mycket & krånglar till det för mig själv mer än vad som är nödvändigt, är ju knappast någon nyhet! 
Har kommit fram till saker om mig själv som jag vill göra något åt, har landat i någon form av insikt som jag aldrig trodde skulle ske.
Rätt skönt faktiskt!
Ska inte inveckla mig i en förklaring här & nu, men inte helt omöjligt att det kommer en så småning om. Har alltid mått bra av att skriva av mig, det blir mer klart där uppe i "planeten" när jag funderar & skriver ned det. Sen att man kan gå tillbaka & läsa senare gör det mer greppbart.

Alla är vi olika & tur är det! :)

 

Snökaos & hästar

Snö i mängder har det ramlat ner från ovan & blåst så att det kännts som det var dubbelt så kallt...och mitt i det så hade vi stalljour i lördags & utsläpp i stallet på söndagen. 
Gått riktigt bra trots omständigheterna, så klagar inte! :)

Utryckning till Bureå för att skotta fram sonen som snöat inne.
Plockade med honom hem en stund så vi fick lite sällskap till middan.


Att väder alltid ska göra folk upprörda på något sätt är då helt klart...ganska trist att man aldrig kan vara nöjd, finns ju fördelar med det mesta om man tänker efter!
Så frågan är då vad som är bra med snökaos?
Hmm..inte lätt komma på nått då jag knappast kan kalla mig vintermänniska.
Ska väl vara att det blev ljusare ute då :)
Vi slipper att ha ishalka i hagen, den har inte varit kul!
JAG ramlar inte lika hårt med snö som dämpar fallet :D

Mer än så lyckas jag inte komma på just nu, men tror på att försöka plocka fram nått bra med allt som känns jobbigt & vintern är en sådan sak för mig. Är så många saker som blir jobbigare då, både rent praktiskt och det att jag har mer besvär med min värk. Om jag bara tänker på det så gräver jag en grop som är svår att klättra upp ur, men om jag lägger ihop det som är + med vinter med det som är - så brukar jag i alla fall lyckas hålla näsan vid kanten på gropen fram tills det blir bättre ;)

Dax att sluta svamla & gå & sova, jobb i morrn! :)

PS.Missade att publicera detta igår så gör det nu i stället DS.

 Ledig helg

Jobbar ju varannan helg så då jag är ledig så känns det som viktigt att få ta tillvara på tiden. Fick mejl från ridklubben i veckan att M & jag har stalljour på lördag. Mindre kul & speciellt med så kort framförhållning, men bara bita i det sura äpplet & göra det bästa av det hela.

Är då fattig som en kyrkråtta så kan då inte göra så mycket. Ganska typiskt att då man har som minst pengar, så vill man verkligen hitta på något, sjukt sugen på att gå på bio eller bara mysa med en flaska vin...men men kanske det som är drivkrafen så att man uthärdar tills pengarna rullar in.

Januari är ju en månad som man är rätt så fattig pga julklappsinköp+julmaten, på det hade jag massor med räkningar. Hur mycket jag än försökte kisa med ögonen så förändrades inte summorna på räkningarna...typiskt mig att inte ha koll på att de skulle komma just nu. Tur jag är bra på att trolla ihop konstiga maträtter med det som finns hemma ;)

Den här dagen har bara varit slapp! 
Efter tre jobbnätter så tyckte jag att jag var värd det :)
Lucky är ganska söt <3
Hon slappar gärna i soffan, sådan matte sådan hund! :)
Mobilbild från idag
 
Snacka går ju...

Idag blev det lite sömn. Möte på fm, följde med min brukare till tandläkaren & möte med utsläppsgruppen i stallet på kvällen och där mellan lite sömn på soffan. Ny jobbnatt, så i morrn kommer jag att sova länge. Planen är också att försöka hinna med att vara lite duktig genom en djupdykning i lite kartonger.
Men prio 1 är sömn! :)
 
 
Var drar man gränsen för vad man ska skriva så att alla kan läsa det?

Jag brukar tänka, att inte skada någon!
Skulle inte vilja ha på mitt samvete att en person skulle börja må så dåligt att den skulle skada sig själ & det värsta tänkbara, ta sitt liv. Tycker att då man exponerar andra på nätet ska man vara väldigt försiktig, man vet aldrig vad som händer inom den person som hängs ut. Finns det barn med i bilden, ännu viktigare! 
Sen kan man ju alltid vända på steken, hur skulle det kännas om det var tvärt om, om det var mig det las upp blogginlägg om...!
Det skrivna ordet är väldigt enkelt att föra vidare, man kopierar en länk & snabbt har hela stan fått veta det. Vissa länkar bloggen via fb & vips har det spridits sig snabbare än vinden.

Viktigt att tänka på är också att varje historia har flera sidor, Döm inte efter det första ni hör, för det är inte hela sanningen, det är en persons tolkning av en händelse...
Jag väljer att skriva om mig själv & mina åsikter, för det är ju mitt liv och jag som får ta ansvar för de reaktioner som ev kan komma av det jag skriver...men då är det mitt val!


 

Alla behöver vi få ur oss saker som händer i livet, prata & ventilera med andra, men vad vinner man på att dela personligt "skvaller" med folk som man kanske inte ens känner.
Nån som har svar på den frågan?!
Inte jag i alla fall :)


Kafferepet-var tog det vägen? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobbnatt

Sitter på jobbet & ska jobba till 7 i morrn. Då brukaren sover så är det bara att fördriva tiden med tv, tidning, spel etc. Man ska bara finnas tillhands i fall han vaknar. Händer då & då, men inte alla nätter. Tog med datorn i dag & har kopplat upp mobilen mot den & "stjäl" internet från den.
Tänk vad tekniken har rusat framåt bara på senaste åren och ingen hejd verkar det bli heller. Känns som det funnits länge, men då man funderar över åren, så är det inte länge sen man satt med modem och ringde upp via telefonlinjen.
Rätt så coolt är det!
Så länge den fungerar, för oj vad arg jag blir då den inte gör det...
 
Frågan är vad som är bra & inte...kanske blir det för mycket av det goda ibland?!
Barn idag har ju en förmåga att hamna vid TV, dator, ipad, telefon...
Gäller att inte glömma bort att skitiga barn är lyckliga barn!
Så resonerade mina barns dagmamma.
Klokt tycker jag! :)


E & M år 2000
 

Problem är till för att lösas!


Nu är äntligen julens alla röda dagar över & jag kan ta tag i en massa saker som ska lösas. Är verkligen så att Sverige stannar upp under jul & sommar! Är ju inte direkt så att livet tar "semester" och ofta är det under dessa perioder som saker händer och man skulle behöva få tag på folk.

Att jag är tjurig & envis har jag fått höra sen jag var liten. Kan ju låta som negativa egenskaper, men som mitt liv sett ut så kan jag lova att jag haft nytta av just det! Så det som jag fick itutat i mig att det var något dåligt, har visat sig vara det som många gånger varit räddningen!

Kan ju tåla att tänkas på, att i stället för att kritisera nära & kära för sina "dåliga" egenskaper, uppmuntra dem i stället att utveckla dem & använda dem till nått bra :)

Ha en bra dag!

Alla har vi olika sovställningar!
 

 

En god natt

Citat: 
Sömnen sorterar tankarna och städar undan i hjärnkontoret. Vi får plats med en ny dag, en ny känsla och nya upplevelser på vägen. Det är nästan så man kan ana sig till doften av såpa på morgonen!Tänk vad en god natts sömn kan göra! :D
Inte ens lite trött i ögat då klockan ringde 05.25. 
Att sova är verkligen viktigt för att må bra!

Eftersom förra natten endast bjöd på 2,5 timmars sömn så höll jag mig till en kaffekopp i går. Blir att dra ner på konsumtionen som skjutit i höjden. Tänk vad dum man kan vara, vet ju att jag inte ska dricka för mycket kaffe men ändå...så gott & svårt att motstå! :)

Nu iväg & jobba & i morrn är jag ledig! Fina Boris 
 Slut i rutan

Är helt slut både i knopp & kropp.
Funderar på om det är blodbristen som spökar. Orkar inte göra mycket då jag jobbat hela dan och känner mig rätt så osocial. Vill helst det ska bli läggdax så jag får sova...
Tänkt att det är nog dax att börja ta hand om mig själv! Är ju inte den som ligger först på min prioriteringslista och är nog så att det börjar sätta sina spår. Kroppen har ju en förmåga att säga till, gäller bara att lyssna och inte slå dövörat till sin egen inre röst! Att sortera bland "måsten" är jag sämst på och att veta vad som ska prioriteras, men är väl nått jag får jobba med :) 
 

Ibland så...

Ibland måste man låta ambitionen vila!

Så är det bara!
Ska man orka med livets berg & dalbana så måste man vila ibland.
Idag är jag riktigt lat, först började samvetet gnaga att jag borde...så tänkte
jag att ibland så måste man faktiskt bara få vara, även jag :)
Så sket i "måsterna" och har bara varit ett bra tag nu.
Känns riktigt bra! :)

Djur är nog ofta bättre på det än vi tvåfotingar...man kanske skulle ta lärdom!! :D

 

Gammal & klok..Kan man bli det månne?
Känns som att jag landat & kommit till insikt om så många saker på senaste tiden. Har ju gått igenom ett & annat i mitt liv och brottats med mycket jobbiga känslor, tankar och ganska galna relationer (insett det efteråt)...Så kommer det ju alltid att vara, men förhoppningsvis på ett annat sätt :)

Livet är för kort att ödslas på sånt som inte går påverka & man kan nog aldrig påminna sig själv för många gånger om att, den enda man kan förändra är sig själv!
Tycker många har en förmåga att lägga över sin egen lycka på andra, föräldrar, vänner, partner. I slutänden så är det ju ens eget ansvar att bli lycklig, man måste själv göra jobbet, men kan behöva hjälp på vägen!

Man kan kan också välja sina tankar, typ ge upp om något och tänka negativt att det inte går eller ge sig f-n på att lösa det allt det går för att man ser det positiva framför sig...kanske får man ge upp och acceptera att det inte gick, men då behöver man inte leva med känslan att man inte försökt. Tror det mesta går lösa om man omger sig med sunda människor...men har även provat på att acceptera, men det sitter långt inne för mig och har oftast en lite väl god tro på människor. Är ju så att man ska tro människor om gott, tills de visar motsatsen!
Har blivit hårdare där, men har mycket att lära än...


Mobilbild från dagens utsläpp av hästar...förstår inte, men ingen ville ha morgon idag ;)
 
Kopia
 
 
 
RSS 2.0