Funderingar

Att man föds med vissa personlighetsdrag är ju allmänt känt, vissa med diagnoser som gör vardagen mer besvärlig än för de utan. Ofta säger folk att de är så, det går inte göra något åt, även om det ställer till problem och kanske till och med skadar andra.
Jag håller inte med!
Det är vad man gör det till, alla kan förändras om man vill. Det är helt klart ett val man gör. 
Kanske är man för bekväm, för feg, hittar inte rätt hjälp eller väg att gå, men inget är omöjligt!
Och inget kommer att ändras om man inte försöker.
Om man upprepar samma misstag om och om igen, då är det ett val man gör. Fel kan alla göra, men om man lär sig nått av felen så är det inte bortkastat.

Att ha en diagnos eller säga sig tillhöra en viss personlighetstyp kan helt klart vara en bra vägledare i livet då det ju förklarar vem man är och vad vissa svårigheter beror på, men det är ingen ursäkt!
Den meningen har jag upprepat för mina barn många gånger, diagnosen är en förklaring, men det är inte okej att bete sig illa och sen skylla på tex. ADHD.
Det blir inte heller bra om alla runt omkring ska anpassa sig till just detta. Vill man behålla sina relationer gäller det hitta ett sätt att mötas och inse att livet är ge & ta. Relationer handlar om samspel mellan flera individer som alla måste få ta plats, inte utifrån bokstavskombinationer eller liknande, utan för att alla har lika mycket värde!

Så tänker jag!


Till det positiva, finns så många bra sidor att plocka fram om de används på rätt sätt!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0