Ledig helg med migrän

I går morse vaknade jag med den värsta migränattacken som jag haft någonsin! Var nära att jag skulle åkt på akuten för känndes som huvvet skulle sprängas. Fick ingen hjälp av migränmedicinen, men tog en Ipren och lyckades somna en stund och då började det lätta. Migrän måste vara karma som jävlas med en för det är vidrigt!

Ledig helg i alla fall, lördagen
spenderades mest i sängen pga efterdyningar av migränen. Hade en gullig Wynja som kröp ihop med mig i sängen och delade med sig av sina tankar och funderingar om livet. Hon är så go den ungen & betydligt klokare än många vuxna i min närhet! <3

Idag har vi pyntat lite i köket & sen åkte jag och hälsade på äldsta på lassa. Inväntar tid för ryggmärgsprov innan hon får hjälp. Gör ont i hjärtat att se de man älskar lida!
Vi åkte en sväng och tände ljus på graven och förbi affärn så hon fick med sig nått gott.

Nu kickar snart en ny tuff jobbvecka igång, jobb 7 dagar av 7, men nya vikarier på väg in så bara uthärda för snart lättar det.

 

Beviken

Är så besviken!
Får man va det? Eller får jag va det? Jo, tycker faktiskt det, ska tillåta mig va det och inte ta på mig andras beteenden och handlingar. Är expert på att hitta förlåtande orsaker till att folk är si & så. Ställa upp för att andra har det svårt.  Vad händer då, jo man blir överkörd av en ånvält. Tar ju aldrig slut!
Kommer ta lång tid innan jag vågar lita på nån, att det som sägs är sant och det mest tragiska är att den det drabbar är mig, den/de som betett sig illa bryr sig ju inte, förstår antagligen inte ens hur skada de orsakar.

Ibland är det den där sista droppen som får bägaren rinna över, den kom idag.


 
 

Det är mycket nu...

Kastrering av Dana från Djurskyddet idag och sen sov jag som en gris fram till middan, jobbat i natt.
Är nog den sötaste av alla vi haft, en liten sköldpaddsfärgad tjej. Man får intala sig om och om igen att man kan INTE behålla! Gör man det så kan man ju inte hjälpa till som fodervärd, kvoten djur är uppnådd för tillfället. När saker och ting förändras och faller på plats så kan det bli en taxvalp, eller det SKA bli en taxvalp i flocken.
Hade tingat en valp, Moas barnbarn som var parad, men hon fick bara en dödfödd valp, så var inte meningen just nu!

 
Nu är jag ledig iaf till i morrn då det blir en extra natt pga vikariebrist. Varit väldigt mycket jobb på sistone och är nog inte färdiga med det än. Var en som blev avstäng med omedelbar verkan pga graviditet. Så är det på mitt jobb, finns det minsta tillstymmelse till hot & våld så vågar inte företaget riskera något & så är det hos oss. På torsdag har vi fyra anställningsinterjuer så hoppas på att hitta någon vettig snabbt. Fast klagar inte, kan jobba exta just nu och glädjas åt lönen i stället.

Som vanligt mycket och inte lugnt på nått plan. Maja har flyttat till egen lägenhet och jag är verkligen glad för hennes skull. Karin flyttar den 1/12 så hon är fortfarande Burebo, men sen lär det bli tyst och tomt, men kommer ju vara engagerad och hjälpa till fortsättningsvis också för att jag tycker det är roligt. Har åter igen fått bevittna hur en ung människas liv förstörs i ett ögonblick genom en hjärnblödning. Det är så sorgligt och värst är det för alla som står bredvid, han förstår inte så mycket i dagsläget och framtiden är oviss, Vi ska försöka åka ner under december igen, men äldsta är inlagd på lassa pga en infektion mellan kotorna (enkelt förklarat) och hon väntar på ryggmärgsprov och ultraljud av hjärtat mm. Läkarna står som frågetecken och förstår inte, rönken och proverna går inte ihop så de vet inte vad de ska sätta in för behandling.
Så det är väl lite så det är, bättre jobba än att gå hemma och fundera.
Min verklighetsflykt!

 


Snö & kyla


Lite väl mycket kyla & snö, ge mig hösten tillbax!
Var inte redo för detta!

Frusit fingrar & tår blå idag!
Först dressyrträning i Gummark för Maja & Karin och efter alla ridskoleår där borde jag lärt mig att den manegen är KALL. Kändes till och med varmare ute. Hem och åt lunch och sen fixade vi bort lite översnöade fårgrejer i stallet som vi inte fick bort innan snön. Nu är det då gjort. Känns bra, en mindre sak på to-do-listan.
Sen har jag bara slöat och det behövs. Inte varit ledig på fyra helger så den här helgen är helig.
Sett så mycket bättre på datorn i gott sällskap av en godispåse och hundarna. Kunde haft det sämre!
I morrn blir det att skotta fram släpen och byta till vinterdäck på den. På tisdag flyttar Maja till egen lägenhet så vi ska börja lasta in lite saker. 

Det är mycket nu, som vanligt!


 

Det vet jag ju!

Everyting happens for a reason, det vet jag ju!
Varför kan då inte min hjärna acceptera det och inte gå på högvarv hela tiden?
Bara andas och intala sig att allt faller på plats till slut. Det kommer ju inte gå snabbare bara för att jag tänker HELA tiden.
Nä, dax att rensa ut vad som är viktigt och vad som är värt att lägga energi på.
 
Har så mycket roligt att se fram mot just nu!

 

 
 

RSS 2.0